De Amerikaanse zanger Rocky Burnette, geboren in Memphis als Jonathan Burnette, wordt vandaag 65 jaar. Hij is de zoon van Johnny Burnette, en hier is hij vooral bekend door zijn hit uit 1980, Tired of Toein’ the Line, afkomstig uit zijn debuutelpee ik destijds in De Rode Vaan heb gerecenseerd onder de titel “The Burnette Saga”…

Burnette maakte samen met onder meer de Stray Cats en Shakin’ Stevens deel uit van de opleving van de rockabilly-muziekstijl in die tijd. Hij bracht in 1979 zijn eerste album uit (Son of Rock’n’Roll) waaruit twee single-hitjes werden getrokken (« Tired of toeing the line » en « Baby tonight ») en voor mijn part mochten de andere tien nummers hetzelfde lot beschoren zijn. Ze zijn inderdaad (bijna) alle van gelijke kwaliteit: goede ontspannende zuiderse rock die zijn roots niet verloochent. De vraag was alleen maar: hoelang kon Rocky hiermee verder gaan?
Wel, niet zo lang, zo bleek. Door financiële problemen van zijn platenmaatschappij EMI kon Burnette de promotieactiviteiten van zijn volgende singles niet uitvoeren, en zijn tweede album Heart Stopper was dan ook geen succes. Burnette bleek een eendagsvlieg. Hij bleef wel muziek maken, maar scoorde geen enkele hit meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.