Vandaag is het al 35 jaar geleden dat Hollywood-actrice Norma Shearer is overleden.

Norma Shearer, in 1902 geboren in Montreal, was gehuwd met producer Irving Thalberg (er wordt verteld dat ze binnenskamers aan crossdressing deden). Ze was o.a. te zien in 1925 in “His secretary”, in 1927 in “The student prince” en in 1929 in “The last of Mrs.Cheyney”. In 1930 kreeg ze een oscar voor “The divorcee”, waarmee ze dus bewees moeiteloos de overgang naar de klankfilm te hebben gemaakt. In 1931 volgden nog “Private lives” en “A free soul”, in 1932 “Smilin’ through”, in 1934 “The Barretts of Wimpole Street” en in 1936 was er “Romeo and Juliet”, waarvoor ze dus eigenlijk al te oud was. In datzelfde jaar overleed Thalberg. Norma Shearer was nadien in 1938 nog te zien in “Marie Antoinette”, in 1939 in “Idiot’s delight” en in 1940 in “The women”. In 1941 trad ze in het huwelijk met een jonge skileraar, waarmee ze zich dan ook terugtrok uit de filmwereld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.