Dertig jaar geleden won de zestienjarige Maria Kalinina de eerste schoonheidswedstrijd in de Sovjetunie. Hoe men het ook draait of keert (in positieve of negatieve zin), het was hoe dan ook een teken aan de wand dat het einde nabij was.

In september zou Maria zeventien worden en in december waren wij met enkele Vlaamse en Nederlandse journalisten te gast in Gorki Park bij een aantal bloedstollend mooie modellen. Was Maria hierbij? Ik zal het nooit weten, want ik was zo van de kaart door al die schoonheid, dat ik hen niet heb durven aanspreken, ik heb me die namiddag en avond vooral met de popmuzikanten bezig gehouden die in hun omgeving rondhingen.
Maria zelf moved to the United States, two years later. She attended drama school and began to appear in commercials and films.
In 2006, Maria played a vampire in the Hollywood horror movie, Stay Alive, but the on-screen violence and torture sickened her, causing her to change her lifestyle, taking up yoga and becoming a vegetarian.
Today, she runs a business teaching Kundalini yoga and lives in Los Angeles with the owner of a body-building school.
It is a far cry from the day when, as a schoolgirl, she turned the heads of beauty pageant judges in Moscow and collected her “fabulous” prize as the winner – a television set. Aldus Ray Setterfield op On this day.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.