Zes jaar geleden verzorgde Willy Du Bois, met zijn serie ‘Willy draait door’,een aantal thematische muziekmiddagen. Hierop voort bordurend startte herberg Macharius vijf jaar geleden met een nieuwe activiteit… ‘Plaatjes draaien’. Het idee is simpel; een muziekliefhebber, zijn (of haar) platen, een platenspeler en een thema.

Geen hippe mixen, ’crossfaden’ en scratchen, maar gewoon plaatjes draaien, één voor één, de naald precies op de juiste plaats op het vinyl laten neerkomen, de hoezen bestuderen en vooral van de muziek genieten… u herinnert het zich nog wel. De spits wordt afgebeten door herbergier Henk die uitsluitend muziek uit 1977, een van zijn favoriete muziekjaren, zal draaien. Het was een vintage jaar, “Rumours”, “Heroes”, “Never mind the bollocks”… Dat 1977 ook het jaar van ‘Saturday Night Fever’ is kan aan het einde van de avond nog tellen. Heb je zelf nog favoriete platen uit 1977 in je platenkast staan? Breng ze gerust mee, dan leggen we ze ook op, zo besloten de mensen van herberg Macharius in Gent en voor mij was het de aanleiding om een reeks op te starten met als thema “plaatjes draaien”…

Ronny De Schepper

2 gedachtes over “Plaatjes draaien vijf jaar geleden: Henk draait 1977

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.