De echte muziekliefhebber kunnen we vanavond een gemengd programma voorstellen. Eerst een portie ingetogenheid en daarna afreageren met uitgelaten vrolijkheid. Kortom, the best of both worlds * In de kerk van het Begijnhof in de Lange Violettestraat ontvangt het Gentse Madrigaalkoor om 20.30 uur immers het Amerikaanse Bemidji Choir. En zoals het bij een goede uitwisseling past, zingt het Amerikaanse koor Belgisch werk (Josquin Desprez, Orlandus Lassus) en gaat het Madrigaalkoor de Amerikaanse toer op met « Songs of Farewell » van Hubert Parry. Daarnaast brengen de Amerikanen toch ook nog negro spirituals (of moeten we nu « Afro-American Spirituals » zeggen ?), waarop wel het meeste publiek zal afkomen * En daarna allemaal als de bliksem naar de Hotsy Totsy, waar het Gerry Creve duo (gitaar & accordeon) authentieke « Swing musette » brengt in de trant van Django Reinhardt (foto Facebook) ★ De echte theaterliefhebber daarentegen, die treffen we vanavond aan in de Minard, waar het gezelschap De Tijd het klassieke stuk van Jean Racine, « Berenice », brengt. (HLN, 10/6/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.