Vandaag precies 55 jaar geleden maakten The Rolling Stones hun televisiedebuut. Dat was in het programma Thank your lucky stars en ze kwamen er hun eerste single, Come On van Chuck Berry, voorstellen.

Dat gebeurde, zoals in die tijd gebruikelijk was, via playback, maar het gerucht doet de ronde dat The Rolling Stones hun eerste liedje nooit live hebben willen spelen. Er wordt gespeculeerd dat ze het nummer zelf niet mooi vonden, vanwege de doordringende ‘thumbing bass’ of dat hun management het lied gewoon niet sterk genoeg vond.
De achterkant was I Want to Be Loved, een nummer van Willie Dixon. Beide nummers werden opgenomen in de Olympic Sound Studios in het zuidwesten van Londen op 10 mei 1963.
De bezetting van Come On was als volgt:
Mick Jagger, zang
Keith Richards, gitaar
Brian Jones, mondharmonica, achtergrondzang
Charlie Watts, drums, koebel
Bill Wyman, basgitaar, achtergrondzang
Come On bracht het tot de 21e plaats in de UK Singles Chart. Een van de kopers van het plaatje was een zekere Rod Stewart. Folkzanger en -gitarist Wizz Jones vertelt hierover: “Ik werkte bij een vriend die schilderijenlijsten maakte. Toen ik mijn vooropzeg kreeg, nam Rod mijn job over, zoals hij later ook mijn lief zou ‘overnemen’… De eerste dag dat hij kwam werken had hij zijn platendraaier bij en daarop speelde hij steeds maar de eerste single van The Stones, Come on. Dat is de eerste keer geweest dat ik iets tegen hem heb gezegd, maar het zal wel niet vleiend geweest zijn…”
In de Verenigde Staten is Come On nooit op single verschenen; het nummer kwam daar in 1972 pas uit op More Hot Rocks (Big Hits & Fazed Cookies). Bij ons verscheen Come On voor het eerst in 1964, als achterkant van Tell Me. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.