De stuurgroep « 150 jaar Van Peteghem-orgel » mag vandaag met de prijs voor de grootste aanrader gaan lopen. Het jarige orgel in de Sint-Pieterskerk wordt vanavond immers bespeeld door niemand minder dan Ton Koopman (foto YouTube). Op het programma: Bach, Handel en Buxtehude. ★ In de Rode Pomp weerklinkt vanavond ook muziek van vadertje Bach. Evenwel op piano, wat voor velen nog altijd heiligschennis is. Daarnaast speelt Louis Pas echter ook werk van romantische componisten, wat velen opnieuw zal verzoenen met de majestueuze klank van de Bösendorffer-piano. ★ Muziek ook vanavond en morgen in de Minnemeers waar acteur Brecht Callewaert zijn luisterliedjes brengt, aan de piano begeleid door Tom Van der Schueren. Het is nu al een dikke tien jaar geleden dat Gentenaar Peter Colpaert de elpee « Het luisterlied zal niet meer sterven » uitbracht op een moment dat het genre al enige jaren goed en wel dood en begraven was. Ik heb de indruk dat dit nog altijd zo is, al doet Brecht Callewaert zijn best om het tegendeel te bewijzen. Zijn masturbatielied is een « hit » in het genre. (HLN, 5/6/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.