Jongeren zijn eigenzinnig. Dat maakt deel uit van het opgroeien. En natuurlijk geldt dit des te meer voor jongeren die artistiek bezig zijn. Ook al hebben ze dan voor een « uitvoerende » opleiding gekozen (toneelspelen met name), dan nog willen ze creatief omspringen met tekstmateriaal. Een toneelauteur, hij mag dan nog Shakespeare heten b.v., die hebben ze niet nodig, nee, ze creëren liever hun eigen Shakespeare. ★ Dat zal ook wel het geval zijn tijdens de tweede « Eerste Zit » in Vooruit, nog vanavond en morgen. Veel details werden niet vrijgegeven, maar als je ziet dat Los Cojones del Toro b.v. « P20, nen ouwe Griek, over een doos » spelen, dan heb ik toch de indruk dat het weer in die richting gaat. ★ Dat belet echter niet dat dit ook soms aangename verrassingen kan opleveren. Werden vorig jaar op die manier niet de Kakkewieten ontdekt? ★ En het omgekeerde is ook soms waar: « Voorjaarsontwaken » in het NTG is een stuk OVER jongeren, maar hier heeft men juist zoveel eerbied voor de tekst van Frank Wedekind dat het stuk tempo mist. (HLN, 3/6/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.