Het is vandaag al vijftien jaar geleden dat de Franse wielrenner Fabrice Salanson (foto Eric Houdas) de ochtend voorafgaand aan de Ronde van Duitsland in zijn hotel in Dresden dood naast zijn bed aangetroffen door zijn kamergenoot Sylvain Chavanel.

Forensisch onderzoek toonde aan dat de renner stierf aan een hartaanval. Het zou een vergroot hart betreffen, in combinatie met een ondermaatse bloedaanvoer naar de hartspieren. Aanwijzingen voor doping werden niet gevonden. Wel dook later een elektrocardiogram van drie weken vóór de dood van Salanson op, dat een onderbreking toonde tijdens een zware test met maximale inspanning. Medici verklaarden dat dit weliswaar abnormaal is, maar geen verklaring voor zijn dood vormt. De Ronde werd nog wel verreden, maar de ploeg van Salanson, Brioches La Boulangère, ging niet meer van start.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.