De Spaanse tenor Ignacio Encinas (foto YouTube) was een vreselijk irritante Elvino in Sonnambula door de Opéra de Wallonie en zo mogelijk nog erger in Il Pirata, een andere opera van Bellini in hetzelfde gezelschap. Merkwaardig dat hij mij niet is opgevallen in “De Rosenkavalier” in de Vlaamse Opera. Op oudere leeftijd zou hij deelnemen aan “The Voice Senior”.

Hij werd geboren in Grajal de Campos (León), op 2 juni 1953. Sinds zijn eerste jaren in Barcelona, ​​begon hij zijn carrière in de wereld van de zarzuela, en won hij de Golden Lira toegekend door Radio España de Barcelona , die hem werd aangeboden door de grote bariton Marcos Redondo.
Na optredens in amateurcentra, meestal in Catalonië, zoals de Peña Cultural Barcelonesa of de Spaanse Cercle Culturel, werd hij ingehuurd door bariton Juan Gual, met wie hij zijn professionele debuut maakte in het Fortuny Theater in Reus. Bij die gelegenheid ontmoette hij de maestro José Damunt, die hem liet debuteren in het Teatro Romea in Barcelona met LUISA FERNANDA. Meer dan vijftien jaar bleef hij als tenor bij het lyrische gezelschap van die leraar, die bijna alle titels van het gebruikelijke repertoire uitvoerde en trouwde met zijn dochter Maria de los Angeles Damunt.
Vanaf 1990, na studies aan de Superior School of Singing in Madrid, en in Italië met de tenor Gianni Poggi en de bariton Gino Bechi, wisselde hij zarzuela af met opera. Hij was vooral actief in België, Frankrijk, Italië – waar hij debuteerde in het Teatro de la Scala met LA GIOCONDA -, Duitsland, Noorwegen en Japan. In december 2002 debuteerde hij met NORMA in het Gran Teatro del Liceo in Barcelona. (lazarzuela.webcindario.com met google translate)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.