De concertvereniging Lyrica besloot haar zevende seizoen met een operetteconcert met als gastvedette de Amerikaanse sopraan, Karin Clarke, die in 1985 in New York debuteerde als Nedda in “I Pagliacci”. Maar nadien heeft ze zich vooral toegelegd op operettes (op bovenstaande foto is ze te zien in “Der Zigeunerbaron” in Trier).

Karin Clarke is dan ook de geknipte figuur is voor een programma dat is opgebouwd uit Franse en Weense operettes. Na een spetterende ouverture van Jacques Offenbach, gebracht door het Brussels Festivalorkest geleid door Dirk De Caluwé, maakten we kennis met minder bekend werk van Louis Varney en Gerhard Track. Ook “Der Opernball” van Richard Heuberger is minder bekend, maar echte liefhebbers herinneren zich allicht nog de opvoering in de Opera voor Vlaanderen destijds met Jacqueline Dulac in een glansrol (zie onderstaande foto). Deze Gentse sopraan is ook nu weer te gast naast de tenor Yves Saelens en de bariton Paul Claus. Allen samen brachten ze dan een schitterende finale met werk van Paul Abraham, Franz Lehar en natuurlijk Johann Strauss.

68 Jacqueline Dulac

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.