De mezzo-sopraan Monica Bacelli (foto YouTube) was aanwezig op de uitreiking Caeciliaprijzen 1993 omdat ze in de Munt aan het repeteren was voor “La Calisto” van Cavalli, maar door ziekte zou ze de rol uiteindelijk niet zingen, tenzij op de première, maar daar viel ze wel halverwege uit. René Jacobs nam haar partij over vanop de dirigeerstoel. Later op het jaar was ze te horen als Rosina in de zoveelste herneming van Dario Fo’s enscenering van Rossini’s “Barbier van Sevilla” in Amsterdam.

Monica Bacelli (geboren 1963 in Chieti ) ontving haar muzikale opleiding aan het conservatorium in Pescara . Ze maakte haar debuut in Mozartrollen in het Teatro Lirico Sperimentale di Spoleto. Ze zingt in grote operahuizen, zoals Scala van Milaan , het operagebouw van Zürich , de Weense Staatsopera , het Koninklijk Operagebouw Covent Garden in Londen en het Théâtre de la Monnaie in Brussel. Haar rollen omvatten Rosina in de Barbiere di Siviglia in Amsterdam en Rome, Despina en Dorabella in Così fan tutte , Cherubino en Idamante , evenals Angelina in La Cenerentola . Op het festival van Salzburg werd ze gehoord als Ovidius in de première van Berios Cronaca del luogo . Ze zong Isabella in L’italiana in Algeri bij de Nederlandse Opera in Amsterdam en Ottavia in L’incoronazione di Poppea onder Ivor Bolton op de Maggio Musicale 2000 in Florence. Bij de Beierse Staatsopera verscheen ze als Ottavia, Cherubino en als Destino, Diana en Fury in La Calisto . In 2016 was ze te zien in L’incoronazione di Poppea op La Scala in Milaan. (Wikipedia via Google Translate)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.