Johan De Muynck (Waarschoot, 30 mei 1948) is een Belgisch wielrenner (links op bovenstaande foto van Erik Westerlinck, naast Ronny De Bisschop en op onderstaande foto naast Richard Bukacki). Zijn grootste overwinning behaalde hij in 1978 toen hij de Ronde van Italië won.

Tot zijn andere belangrijke overwinningen rekenen we in 1973 de Brabantse Pijl en in 1975 de 5e etappe deel A van de Ronde van België. In 1976 won hij de tweede, de vierde en de vijfde etappe deel B van de Ronde van Romandië, waarvan hij dan ook logischerwijze het eindklassement op zijn naam schreef. Daarnaast won hij ook nog de 6e etappe van de Giro d’Italia, die hij overigens slechts nipt verloor tegen Felice Gimondi, die het jaar daarop zijn kopman zou worden na problemen binnen de Brooklyn-ploeg van Roger De Vlaeminck. In 1977 won Johan De Muynck de 5e etappe van de Ronde van Catalonië en in 1978 won hij naast de 3e etappe en het eindklassement van de Giro d’Italia ook nog de 4e etappe van de Midi Libre. (Wikipedia)

76 johan de muynck

Een gedachte over “Johan De Muynck wordt zeventig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.