Opmerkelijke mededeling van Kenny Vanhummel. De Nederlandse spurter van Vacansoleil-DCM heeft nu al laten weten dat er dit seizoen voor hem geen grote ronde op het programma staat wegens te zwaar. Nu ja, voor Kenny Vanhummel is zowat elke grote ronde te zwaar. De Nederlander stond bovendien nog maar twee keer aan de start van zo’n grote ronde, telkens de Tour.

Zowel in 2009 als in 2012 gaf hij op. Al zorgde Vanhummel in 2009, volgens de legende althans, voor een klein beetje sensatie. In de rit naar Verbier bleek dat hij, als allerlaatste in de rituitslag, de slotklim toch als allersnelste had afgelegd, sneller nog dan ritwinnaar Contador. Toch werd Vanhummel in 2012 door L’Equipe uitgeroepen tot de slechtste klimmer ooit.
(Gazet van Antwerpen, 29 mei 2013)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.