De Italiaanse (°1967) mezzo Elisabetta Lombardi zong in The Cardiff Singer of the World 1993 Bronwater van Rachmaninov (nog zouter dan dat van Vichy) en Parto parto uit La Clemenza di Tito . Deze laatste aria is eigenlijk een opmerkelijk duet met klarinet (cfr. het oudejaarsavondconcert in het ICC met Alison Browner en Fang Song). Net als Browner deed Lombardi het eigenlijk niet slecht.

Elisabetta Lombardi studeerde zang in Pesaro en Turijn (Italië), waar ze haar diploma met de hoogste onderscheiding afrondde. Ze vervolgde haar studie in Duitsland en Oostenrijk en volgde masterclasses bij onder andere Graham Johnson, Hartmut Höll, Judith Beckmann en Irwin Gage. Ze ontving de tweede prijs op de nationale vocale kamermuziekwedstrijd van Conegliano (Italië).

Na haar debuut in het Teatro Regio in Turijn als Hänsel in Humperdinck’s Hänsel und Gretel, zong ze vervolgens in verscheidene Italiaanse en Duitse operahuizen, met een breed scala aan repertoire, van barok tot hedendaags. Ze wijdde zich ook aan het Lied en oratoriumrepertoire.

Elisabetta trad op in tal van concerten en festivals en nam een aantal CD’s op met muziek van Galuppi, Mozart, Castiglioni, Kienzl en Pergolesi. Ze onderwijst momenteel vocale kamermuziek aan het Pergolesi Conservatorium in Fermo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.