Tot 24 juni exposeert Paul Geerts zijn werk in Het Molenhuis van De Watermolen, Wilfordkaai 23A, Temse. Naast reisherinneringen zijn er ook een 10-tal naakten te zien. De expo is elke zaterdag en zondag vrij toegankelijk van 14 tot 18 u., zondag ook van 10 tot 12 u. Paul Geerts is altijd aanwezig. De tentoongestelde werken zijn te koop. De kunstenaar schenkt de opbrengst integraal aan Het Passantenhuis in Temse. Op de foto de sprekers op de vernissage, v.l.n.r. burgemeester Luc De Ryck, dr.Jean-Pierre De Bruyn, actrice Helena Van Loon, Kris Beeckman (Het Passantenhuis) en Paul Geerts.

Paul Geerts (°Turnhout, 16/5/1937) studeerde aan de Academie van Antwerpen. Toen Vandersteen met zijn tekenwerk had kennisgemaakt, nam hij hem in dienst (januari 1968). Paul Geerts werd zijn rechterhand en opvolger. Hij slaagde erin de overname geruisloos te doen verlopen en stuwde de oplage van 100.000 naar 400.000 exemplaren. Zijn tekenstijl getuigt van groot vakmanschap. Na 30 jaar, 65 jaar oud, legde hij in 2002 de tekenpen neer. Zijn palmares vermeldt 115 Suske en Wiske-albums. Paul Geerts geldt als de beste tekenaar-scenarist van zijn generatie. In 2005 verscheen zijn biografie: Paul Geerts: Dertig jaar peetvader van Suske en Wiske van Theo Vaessen. Daarnaast heeft hij intussen ook 7 geïllustreerde jeugdboeken-in-proza op zijn naam, waarvoor hij gelauwerd werd met de prijs Strip en Educatie van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.
Na zijn Suske en Wiske-periode ging hij zijn weg als tekenaar-schilder en bevestigde hij zijn groot en veelzijdig talent, in het bijzonder als portrettist en landschapsschilder. Daarbij werd hij geïnspireerd door de reizen die hij ondernam naar Vietnam, Laos, Cambodja, Myanmar, Thailand… Zijn tentoonstellingen in België en Nederland waren zowel voor ingewijden als leken een revelatie. De tentoongestelde werken zijn te koop. De kunstenaar schenkt de opbrengst integraal aan Het Passantenhuis in Temse.
Het Passantenhuis is een dagverblijf dat passanten uit hun sociaal isolement haalt en mantelzorgers tijdelijk ontlast van een permanente druk. Zo kunnen ook zij genieten van een welgekomen rustpauze. Er wordt gestreefd naar een gezond evenwicht tussen stimulerende en ontspannende activiteiten. Iedere passant is vrij om daaraan deel te nemen. Er is een ruime keuze aan buitenactiviteiten, gezelschapsspelen, muziekactiviteiten, crea en bewegingsactiviteiten. Welness-activiteiten zoals haartooi en hand- en voetverzorging geven de passant een VIP-gevoel. ‘s Avonds keert de passant terug naar de vertrouwde omgeving.
Het Passantenhuis vormt een belangrijke schakel in de thuiszorg om zo lang mogelijk thuis te kunnen wonen. Naast Temse zijn er ook passantenhuizen in Dendermonde en Wetteren. Zij zijn erkend door de Vlaamse Gemeenschap en kunnen bouwen op meer dan 20 jaar ervaring. De dagelijkse begeleiding is in handen van een multidisciplinair paramedisch geschoold team.
Het Passantenhuis is open op weekdagen van 8 tot 17 u. Tijdens het weekend en op feestdagen is het gesloten.
Dagprijs Temse: € 18,02, inbegrepen: o.a. verblijf, 2 koffiemomenten en een warme maaltijd. De meeste mutualiteiten komen tegemoet in de dagprijs voor dagopvang.
Het Passantenhuis wordt beheerd door de vzw Ikoo, d.i. Kortverblijf, Oppas en Opvang. Onder deze noemer organiseert de vzw 3 dagverzorgingscentra, een groep van assistentiewoningen, diensten aangepast vervoer voor minder mobiele personen, begeleiding in intensief werkplek-leren voor werkzoekenden en oppas bij zieke kinderen aan huis.
Het Passantenhuis Temse, Oeverstraat 9, Temse, 03 710 63 90, info@ikoo.be, http://www.passantenhuis.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.