Het Australische popprinsesje Kylie Minogue viert vandaag ook al haar vijftigste verjaardag (foto Georges Biard)!

Kylie Minogue wordt geboren in Melbourne als oudste dochter van een Australische accountant en een moeder uit Wales, die omwille van de geboorte een carrière als balletdanseres opgeeft. In 1970 wordt Kylies broer Brendan Minogue geboren en Danielle Jane Minogue, die als Dannii Minogue in haar voetsporen zal stappen, volgt op 20 oktober 1971.
Kylie Minogue is op 10-jarige leeftijd sterk onder de indruk van het optreden van Olivia Newton-John in de film Grease en doet haar samen met haar zus Daniëlle geregeld na in huisoptredentjes. Zowel Sammeke Goris als Peter Sagan kijken vanuit Europa afgunstig toe. Voor de rest houdt ze van The Beatles en natuurlijk (want ze is Australische) Abba!
Kylie Minogue krijgt in 1979 haar eerste televisierol in de televisieserie The Sullivans. Maar haar carrière start echt in februari 1986 als ze auditie doet voor de Australische televisieserie Neighbours. Dit resulteert in een contract van 12 weken om Charlene Mitchell te spelen, een jongensachtige monteur. In diezelfde serie maakt Jason Donovan zijn opwachting als Scott Robinson. 23,8 miljoen kijkers uit voornamelijk Groot-Brittannië en Australië zien Scott en Charlene uiteindelijk trouwen.
Tijdens een liefdadigheidsbal in Melbourne met andere Neighbours-acteurs, zingt Minogue een nummer van Little Eva: “The Loco-Motion”. Ze krijgt vervolgens een platencontract aangeboden en het nummer wordt op single uitgebracht. Ze staat er zeven weken mee op nummer 1 in Australië en het wordt de best verkochte single van het jaar.
Dit succes ontgaat producerstrio Stock, Aitken & Waterman niet en zij nodigen Kylie Minogue uit om naar Londen te komen om een lied op te nemen. Het verhaal wil dat de producers vergaten dat Minogue zou komen en dat zij het nummer I Should Be So Lucky in veertig minuten schreven terwijl Minogue op de gang zat te wachten. Het nummer betekende de internationale doorbraak van Minogue begin 1988. Het album Kylie en een aantal hits volgen. Aan het eind van het jaar brengt ze het nummer Especially for you uit, een duet met Neighbours-collega Jason Donovan.
In 1989 verschijnt het tweede album Enjoy Yourself en Kylie gaat voor het eerst op tournee door Engeland en Australië. Rond 1990 begint ze een relatie met INXS-zanger Michael Hutchence en wil ze af van haar zoetsappige imago. Ze eist dat Stock, Aitken en Waterman het nieuwe nummer Better The Devil You Know opnieuw mixen, deze keer met een wat gedurfder en volwassener sound. In de videoclip die ze bij het nummer maakt, is Minogue voor het eerst als sexy en uitdagende vamp te zien, waarbij vooral voor haar strakke kontje een hoofdrol is weggelegd.
In 1995 bestormt Minogue samen met Nick Cave, de “Australian Prince of Darkness”, de hitlijsten met het duet Where the Wild Roses Grow. Toch besluit Kylie haar experimentele periode achter zich te laten en terug te keren naar de commerciële popmuziek. Na haar contract met Parlophone verschijnt in 2000 de eerste single Spinning Around. Dit nummer belandt meteen op de eerste plaats van de Britse en Australische charts. De videoclip waarin Minogue te zien is in een gouden hotpants, wordt veelvuldig gedraaid op muziekzenders.
Op het album Light Years dat hierop volgt, staan voornamelijk vrolijke en ongecompliceerde popdeuntjes, met een knipoog naar de seventies. Robbie Williams en zijn in die tijd vaste songschrijver Guy Chambers schrijven drie nummers voor het album, waaronder Kids, een duet met Williams dat ook een grote hit wordt. Williams en Chambers schrijven ook Your Disco Need You, wat uitgroeit tot een favoriet in de gayscene, waar Minogue haar grootste groep en trouwste aanhangers heeft, zoals blijkt als ze in 2000 op tournee gaat door Australië en Europa met de On A Night Like This Tour. Tijdens deze show test ze voor het eerst het nieuwe nummer Can’t Get You Out of My Head uit op het publiek.
Op 17 mei 2005 wordt borstkanker geconstateerd bij de zangeres en ze wordt direct onder behandeling gesteld. In januari 2006 verklaren Minogues artsen dat de behandeling van haar ziekte, een operatie gevolgd door chemokuren (waarvan de laatste op 18 december 2005), succesvol is verlopen. In juni 2006 wordt de zangeres gespot in opnamestudio’s en maakt ze bekend weer aan het werk te gaan. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.