Jens Keukeleire (Brugge, 23 november 1988) heeft voor een tweede maal de Ronde van België gewonnen (bovenstaande foto: Erik Westerlinck; onderstaande foto: Jean-Pierre Verstraete). Hij had voldoende aan een tweede plaats in de Ardennenrit na zijn ploegmaat Jelle Van Endert om in de einduitslag de omgekeerde volgorde in te nemen (Van Endert had een zwakke tijdrit gereden).

Na een paar sterke prestaties in 2009 waarin hij als belofte enkele kleinere profwedstrijden won maakte hij in het jaar 2010 zijn profdebuut bij het Franse Cofidis. Keukeleire begon sterk door begin maart 2010 binnen een week Le Samyn en een rit en het eindklassement in de Driedaagse van West-Vlaanderen te winnen. Een maand later wist hij de semi-klasieker Nokere Koerse op zijn naam te schrijven. Hij won op Nokereberg voor Kris Boeckmans en de Nederlander Bobbie Traksel.
Voor 2011 waren de verwachtingen hoog gespannen. Keukeleire kon de hoge verwachtingen echter niet inlossen, het duurde tot in juli voordat hij zijn eerste en enige overwinning van dat jaar boekte: de derde etappe in de Ronde van Oostenrijk. Na het seizoen 2011 ruilde Keukeleire Cofidis in voor de pas opgerichte UCI World Tour ploeg GreenEDGE.
Bij zijn nieuwe Australische ploeg kreeg Keukeleire de gelegenheid om zijn eerste Grote Ronde te rijden: de Ronde van Italië. Hij eindigde op plek 127 in het algemeen klassement en zijn beste resultaat was een achttiende plaats in de achttiende etappe. Op het einde van het seizoen behaalde hij nog een negende plaats in Parijs-Tours.
In 2013 was hij de kopman voor zijn ploeg in de voorjaarsklassiekers, hij toonde zich in Parijs-Roubaix maar haalde geen topnotering. Hij startte net als het jaar ervoor in de Giro. Eén keer eindigde hij in de top tien van de rituitslag: in de vijfde etappe finishte hij als achtste.
In 2017 won hij ondanks een val in de allerlaatste kilometer de Ronde van België. Het eigenaardige hieraan was deze overwinning werd gehaald met de nationale ploeg en niet met zijn ploeg Orica-GreenEdge. Later op het seizoen kondigde hij aan zijn carrière voort te zetten bij het Belgische Lotto Soudal. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.