Gisteren heeft André Greipel nu ook de tweede rit van de Ronde van België gewonnen (foto’s Erik Westerlinck).

André Greipel (Rostock, 16 juli 1982) is een Duits wielrenner die anno 2017 rijdt voor Lotto Soudal. Hij won elf etappes in de Ronde van Frankrijk, zeven etappes in de Ronde van Italië en vier etappes in de Ronde van Spanje. Greipel also won the points classification in the 2009 Vuelta a España. He also prevailed in the classic Paris–Bourges and won the overall classification of the Australian race Tour Down Under twice, in 2008 and 2010.
Er zit trouwens een belangrijke reden achter de recente mindere prestaties van de Duitser. Het gaat immers heel slecht met zijn moeder Gudrun. Ze lijdt aan de spierziekte ALS en haar toestand gaat zienderogen achteruit. “Hij draagt een zware rugzak met zich mee”, zegt ploegmanager Marc Sergeant in Het Nieuwsblad van 4 september jl. “Zijn mama was een struise Oost-Duitse vrouw, nu weegt ze amper nog 50 kilo en zit ze in een rolstoel. Haar spieren takelen steeds verder af. Hij probeert veel bij haar te zijn, maar hij woont in Keulen en zijn ouders in Rostock, 600 kilometer verder. Die autoritten kruipen ook in de benen.”
Het seizoen van 2018 begon nochtans sterk voor Greipel tot hij ten val kwam in Milaan–San Remo. André Greipel was in de kopgroep over de top van de Poggio geraakt toen hij in de technische afdaling ten gevolge van een stuurfoutje van een ploegmaat ten val kwam met een ingewikkelde sleutelbeenbreuk tot gevolg (met dank aan Jules Van Duffel).
Met twee overwinningen in de Vierdaagse van Duinkerken heeft André Greipel daarna zijn terugkomst in het peloton nadrukkelijk gevierd. De tweede keer was het zelfs niet in een massasprint, zoals hij dat gewoonlijk doet, maar hij was de sterkste van een vroege vlucht in de koninginnerit met tien beklimmingen van de Kasselberg. Bovendien was hij uitstekend geplaatst om alsnog de eindzege binnen te rijven. Hij strandde echter op slechts één seconde van winnaar Dimitri Claeys.
Kasseienrit Tour 2014 Foto's Erik Westerlinck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.