Dertig jaar geleden verscheen “Out of Order”, the fifteenth studio album by Rod Stewart.

Fan van het eerste uur, Guy Mortier, is nog steeds enthousiast: “In de afdeling Van Jetje steken Dynamite (een formidabele stamper) en Almost illegal (van rammenstein) ver boven het landschap uit, en in de sector Zet Mijn Nekhaar eens Overeind ik krijg mijn Das niet Om is er de parel Try a little tenderness, waar sinds Otis Redding iedereen van af moet blijven – behàlve Rod, omdat hij dit kàn zingen.” (Nog een geluk dat Raymond van het Groenewoud zich tien jaar later niet aan dit verbod heeft gehouden.) En in Het Nieuwsblad schrijft Dirk Dauw: “In samenwerking met gitarist-componist Andy Taylor (ex-Duran Duran en Power Station) en co-producer Bernard Edwards heeft Stewart gekozen voor een gebalde sound (…) als altijd van een professionele kwaliteit waaraan moeilijk kan worden voorbijgegaan.”
Het jaarlijkse Rod Stewart-kerstgeschenk is in 1989 “Storyteller”, een fraaie box met vier CD’s, waarop in 65 liedjes wordt teruggeblikt op Rods carrière. Zoals gewoonlijk bij dergelijke dure heruitgaven worden er voor de die-hards een paar nieuwe nummers aan toegevoegd, die ook hen over de streep moeten halen, ook al hebben ze voor de rest reeds alles in huis. Deze keer betreft het “This old heart of mine” in een versie met Ronald Isley en de Tom Waits-cover “Downtown train”. Toegegeven, ze zijn ook allebei op single verkrijgbaar, zodat het toch niet echt een schurkenstreek is.
In Wembley had er dat jaar ook een eenmalig reünieconcert van The Faces plaats.
In september 1990 stierf vader Bob Stewart op 85-jarige leeftijd aan kanker (moeder Elsie zat op dat moment al in een rolstoel, Rod betaalt twee full-time verpleegsters om voor haar te zorgen, samen met Ron Wood deed Rod toen ook hetzelfde voor Ronnie Lane, aangezien die in de laatste fase van zijn multiple sclerose was aanbeland). Op het einde van datzelfde jaar zou Rod trouwen met fotomodel Kelly Emberg, maar nog voor het zover kwam, pakte de alweer stroblonde Emberg (op dat moment 28) haar biezen. Hun dochtertje Ruby is op dat moment drie jaar en gaat “uiteraard” met haar moeder mee. Kelly Emberg (in TV-Story): “Rod heeft mij en Ruby als een zak vuile was aan de deur gezet. Ik dacht dat hij zijn playboy-trucs verleerd had maar daarin heb ik mij lelijk vergist. Meneer moest zichzelf weer zo nodig gaan bewijzen bij de vrouwtjes. Daar krijgt hij nog steeds een ongelofelijke kick van. Wij waren een blok aan zijn been en dus heeft hij ons gewoon gedumpt. Typisch, Rod houdt eigenlijk alleen van zichzelf.”
Na de breuk met Kelly Emberg was Stewart heel even bij actrice Teri Copley, maar kort daarna zou hij overschakelen naar het Nieuw-Zeelandse fotomodel Rachel Hunter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.