Pim Ligthart (Hoorn, 16 juni 1988) is een Nederlands wielrenner die anno 2018 rijdt voor Roompot-Nederlandse Loterij (bovenstaande foto: Erik Westerlinck; onderstaande foto: Jérémy Günther Heinz Jähnick).

In maart 2008 kreeg hij bij de baanwereldkampioenschappen in Manchester van de UCI een startverbod, omdat door een parvovirus zijn bloedwaardes niet goed waren. Een paar weken later werd dit verbod weer opgeheven. Hij was geselecteerd als reserve bij de ploegenachtervolging en de puntenkoers op de Olympische Spelen van 2008 in Peking. In november 2010 tekende Ligthart een tweejarig profcontract bij Vacansoleil-DCM. Op 26 juni 2011 boekte hij zijn grootste succes door het NK wielrennen op de weg te winnen. In 2013 pakte hij een etappezege in de Ster ZLM Toer, terwijl hij in 2014 de bergtrui in Parijs-Nice pakte.

55 Pim Lighart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.