De Fransman Nicolas Edet (foto’s Erik Westerlinck) is een verdienstelijk wielrenner, maar had als prof toch nog geen enkele overwinning behaald. Eergisteren dacht hij dat het eindelijk zo ver was in de Ronde van de Ain, maar na een klacht van de tweede, de latere eindwinnaar Arthur Vichot, werd die hem opnieuw ontnomen. Edet had namelijk een rotonde “langs de verkeerde kant” genomen. Ikzelf had niet gezien dat daar inderdaad een medewerker stond die de renners verbood die kortste kant te kiezen. Ik dacht gewoon dat Edet de beste parcourskennis had. Op die manier had ik b.v. ook al Etienne De Wilde en Oscar Freire een rit zien winnen (tweemaal in de Tour, dacht ik zelfs). Maar hier mocht het dus blijkbaar niet. Jammer voor Edet.

Nicolas Edet (La Ferté-Bernard, 2 december 1987) liet in 2007 voor het eerst goed van zich horen, toen hij een etappe in de Ronde van Burkina Faso won. Edet behaalde in 2008 en 2009 geen overwinning, maar reed wel een aantal ereplaatsen bijeen als lid van Team Véranda Rideau Sarthe 72. Begin augustus 2010 werd Edet stagiair bij Cofidis, waarna hij voor het seizoen 2011 een profcontract bij die ploeg mocht tekenen. Hij is vooral een heel degelijke helper die zich onderscheidt in het middengebergte. Zo won hij in 2011 het bergklassement in de Ronde van Oostenrijk en in 2013 zelfs het bergklassement van de Ronde van Spanje.

Kasseienrit Tour 2014 Foto's Erik Westerlinck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.