Ik heb altijd gehoord dat bij zijn val in LBL Davis Phinney door de achterruit van de wagen van José De Cauwer is gevlogen, maar nu vind ik deze foto op Pinterest en het blijkt de wagen van Isoglass te zijn. Was José toen soms gelegenheidssportbestuurder misschien? vroeg ik me destijds af op Facebook en er ontspon zich de volgende discussie…

 • Kristof De Wulf Met nr 171 lijkt mij een renner van Isoglass – EVS – Robland – Galli en dan kan het alleen 1988 zijn en toen was José De Cauwer ploegleider bij ADR. De ploegleiders bij Isoglass waren Luc Landuyt en Tony Coorevits.
 • Marcel Baetens 171 is Jean-Marie Vernie.
 • Marcel Baetens Zoals Kristof schrijft waren de sportdirecteurs Landuyt en Coorevits.
 • Ronny De Schepper Wellicht gestopt om hem te depanneren en Phinney kon niet meer op tijd remmen? Maar wat mij intrigeert: in een afdaling kan ik me zoiets makkelijk voorstellen, op de foto lijkt de weg echter omhoog te gaan.
  • Marcel Baetens Volgens BVL van dat jaar waren er 100 hechtingen nodig.
  • Thijs Ronny Zal (gelukkig) niet met hoge snelheid geweest zijn. Voorwiel en stuurinrichting op eerste zicht geen schade.
 • Kristof De Wulf Het voorwiel zit aan de krankas. Het voorwiel dus ongeveer 30 cm naar achter.
 • José De Cauwer Nee nee het was Bob Roll die op mijn bagagerek (Renault 25 hatchback) terecht kwam in volle afdaling , effe met zijn hoofd en in de ziekenwagen verdween.
  • Luc Carnier Bob Roll die zich in de Verenigde Staten blijkbaar bezighoudt/-hield met een wielerbaan want enkele jaren geleden tijdens de Gentse z6daagse sprak hij mij aan. Een vriend/kennis van hem en mij (Dirk Van Hove) was bij hem. Ik werkte toen op de Gentse sportdienst en hield mij daar bezig met de wielerbaan op de Blaarmeersen. Tussen haakjes: tijdens een meeting op de Blaarmeersen stond ooit toevallig de onvolprezen (toenmalige) bondscoach José De Cauwer naast mij, een klein maar vriendelijk kereltje.
 • Coi Druyts Wat een geheugen dat je alles nog weet van de vorige eeuw chapeau 👍

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.