Omdat ik in mijn stuk over Carole King Little Eva ervan heb beschuldigd een “plastic bertrandske” te doen, wil ik graag de vijftiende verjaardag van haar dood aangrijpen om haar in eer te herstellen.

Iedereen kent wel de ontstaansgeschiedenis van “Do the loco-motion”, waarbij Carole King het nummer zogezegd liet inzingen door Eva Narcissus Boyd, het meisje dat bij haar kwam babysitten. “Later werd van die Little Eva bij mijn weten ooit nog iets vernomen,” schrijf ik in mijn stuk over King, “terwijl het toch ook algemeen bekend is dat in die vroege jaren zestig Carole King ervoor terugschrok om haar eigen nummers uit te voeren (bij The Shirelles speelde ze b.v. enkel piano in de studio). En als je dat nummer nu hoort, dan is dat toch wel de stem van Carole King, vind ik. Bovendien was die Eva zwart en dat hoor je alleszins niét in de zang…”
Aangezien ik echter een eerlijke jongen ben, voeg ik er in een voetnoot wel nog aan toe: “Om heel eerlijk te zijn, heeft Little Eva in 1963 nog wel twee onbetekenende hitjes gehad (“Keep your hands off my baby” en “Let’s Turkey Trot”), waarna ze in november haar laatste hit had samen met Big Dee Irwin (“Swinging on a star”), maar alleszins in Engeland werd ze niet eens op de plaat vermeld!”
En verder weet ik ook nog te melden dat Little Eva ook diegene zou zijn geweest die het verhaal van “He hit me (and it felt like a kiss)” dat Carole voor de meidengroep The Crystals heeft geschreven, maar dat na enige tijd uit de handel diende te worden genomen wegens toch een beetje te grof, zou hebben aangebracht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.