Het is vandaag al twintig jaar geleden dat de Franse wielrenner Loïc Le Flohic om het leven kwam, toen hij op training werd aangereden door een dronken chauffeur.

Le Flohic was beroepsrenner geweest tussen 1986 en 1988, maar daarna ging hij opnieuw als liefhebber koersen. Dat kwam hem uiteindelijk dus duur te staan.
Bij de amateurs had Le Flohic zich al doen opmerken in het nationaal kampioenschap 1985 (derde achter Daniel Amardheil en Yves Bonnamour), de Ronde van de Toekomst (derde in de negende etappe), de Ronde van Oostenrijk (tweede in de derde etappe) en de Tro-Bro Léon, dat blijkbaar toen al werd verreden (vijfde).
Bij de profs viel hij opnieuw op in de Ronde van de Toekomst. Deze keer wist hij zelfs een etappe te winnen (in 1987 in Eindhoven, want in die tijd werd de Tour de l’Avenir ook verreden als de Ronde van de EEG). Voor de rest bleef zijn succes echter beperkt tot een zege in eigen streek (Landivisiau, Bretagne, 1986). Vandaar dus dat hij in 1989 een stapje terug moest zetten. Echter niet zonder succes: eerste in Nantes, tweede in de vierde etappe van de Milk Race en derde in de Boucles Catalanes. In 1990 eindigde hij nog tweede in de Tro-Bro Léon achter William Milloux, maar nadien begon hij steeds meer en meer louter voor het plezier te koersen. Tot dus het abrupte einde twintig jaar geleden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.