Op zaterdag 24 maart vond op het gemeentehuis van Temse de voorstelling plaats van ‘De adem der goden’, het zevende geïllustreerde jeugdboek-in-proza van Paul Geerts. Op de foto v.l.n.r. uitgever Paul Reichenbach, Paul Geerts en partner Conny, burgemeester Luc De Ryck en Spirit-voorzitter Raoul De Graeve.

De tweede vader van Suske en Wiske werkt al bijna 30 jaar geregeld samen met Temse, met als hoogtepunt zijn Suske en Wiske-album ‘Tazuur en Tazijn’, dat zich volledig afspeelt in de Scheldegemeente. Sinds hij in 2002 de Suske en Wiske-tekenpen neerlegde, wijdt hij zich aan andere artistieke disciplines: enerzijds tekenen en schilderen van portretten, landschappen en beelden uit zijn verre reizen (Myanmar, Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam…), anderzijds het schrijven van geïllustreerde jeugdboeken-in-proza, met in de hoofdrol z’n eigen striphelden: de Vietnamese weesjes Mo en Jade en het draakje Plakaplong.
Op het stripfestival van Knokke-Heist 2015 reikte Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits voor het eerst haar prijs ‘Strip en Educatie’ uit. De onderscheiding ging naar… Paul Geerts voor zijn jeugboeken-in-proza.
In aanwezigheid van ruim honderd genodigden werd zaterdag zijn nieuwste boek ‘De adem der goden’ voorgesteld. Cultuurfunctionaris Linda Van Buynder verwelkomde (en presenteerde), waarna uitgever Paul Reichenbach (Pear Productions, Zwolle, Nl.) toelichting gaf bij het schrijftalent en de boeken van Paul Geerts. Linda Van Buynder belichtte de relatie ‘Paul Geerts en Temse’. Traditioneel schenkt de auteur zijn royalties aan een goed doel. De check van 1.000 euro ging naar de Culturele Vereniging Spirit, voor haar bijdrage tot de de promotie van de strip. Voorzitter Raoul De Graeve nam de check in ontvangst. Burgemeester Luc De Ryck stelde het boek voor, waarbij hij de veelzijdige talenten van de kunstenaar in de verf zette.
De boeken van Paul Geerts zijn verkrijgbaar tegen 15 euro. Contact: strips@skynet.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s