De klassieke Perzische muziek mag de laatste tijd op veel belangstelling rekenen. Dat zal ook weer blijken vanavond in Vooruit als zangeres Afsaneh Rassa’i optreedt, begeleid door Hossein Alizadeh, de directeur van het conservatorium van Teheran (zeg maar de lokale Johan Huys), en door percussionist Madjid Khaladj, die nog met Ry Cooder heeft gewerkt. ★ Wie echter Carlotta Sagna een vurige Cassandra wil zien incarneren en haar zus Catarina wil zien dansen op teksten van Ignatius van Loyola (de Herman Brusselmans van zijn tijd, ook gekend als de stichter van de Jezuïeten), die moet zich naar de nabije Minardschouwburg begeven. ★ Het studententheater viert hoogtij dit jaar en heeft in Theater de Tinnen Pot zowat een vaste stek verworven. Nu is het de beurt aan Les Fils Feministes, die « Kunstkramp » brengen naar het werk van James Joyce. Deze Ierse auteur mag dan nog zo openhartig schrijven als onze Herman, hij leest toch een ietsie pietsie moeilijker ★ Ook niet simpel: de muziek van Karl-Heinz Stockhausen, vanavond in de Logos Tetraeder met Champ d’Action. (HLN, 26/3/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.