In de Academieraadzaal van het Aulacomplex start een cursus van de Open Universiteit, gewijd aan de opera. Vanavond geeft Herman Sabbe een inleiding over de geschiedenis van de opera, later volgen nog Guy Joosten en Marc Clemeur, die het elk over hun vak hebben (resp. regisseur en intendant), om dan te eindigen met een praktisch voorbeeld: « Il ritorno d’Ulisse in patria » van Monteverdi wordt toegelicht door prof.De Hen. Per voordracht betaalt u driehonderd frank. Als u vooraf inschrijft voor alle vier, dan kost het « slechts » duizend frank. Info: 09/225.91.08. ★ Transylvanië was tot nu toe enkel bekend als het geboorteland van Graaf Dracula (foto Todor Bozhinov via Wikipedia), maar vanavond komt daar verandering in, want in de Gele Zaal treedt het zigeunerensemble Szaszcsavas op met muziek van aldaar. ★ Zelfs in de Logos Tetraeder is vanavond iets meer toegankelijke muziek te horen dan we daar gewoonlijk gewend zijn. Toegegeven, Boudewijn Buckinx, John Cage en Frederic Rzewski zijn nog niet rijp voor de hitparade, maar gebracht door het Ensemble Belsas Mhynor van Yves Senden is het toch een aanrader. (HLN, 25/3/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.