Exact op de dag dat Guy Mortier zijn vijftiende verjaardag vierde, werd zijn held Elvis Presley onder de wapenen geroepen. En als hij terugkeerde naar de beschaafde wereld zou deze nooit meer zijn zoals voorheen…

Guy Mortier in Humo (10/8/2007): “Elvis, gewoon door wat hij uitstraalde, zorgde bij wie van hem hield voor een gevoel van trots: you walked tall. Helaas waren er maar heel weinig mensen die hem hier in Vlaanderen in zijn begindagen kenden.”
De massa begint immers slechts positief te staan t.o.v. het fenomeen Elvis wanneer hij zich in 1958 ontpopt als een soortement model-dienstplichtige. Dat dit a.h.w. het voorspel was van zijn voortaan onvermijdelijke afgang hadden wij moeten weten, maar de borende wurm der reflectie had toen nog onze hersenpan onberoerd gelaten.
Miel Appelmans: “Elvis kon makkelijk aan zijn legerdienst ontsnappen. Hij wist echter zeer goed waarom hij soldaat werd. In een koude-oorlogstijd is het de populaire G.I., het idool in soldatenpak in Europa. Wie kan dan nog boos zijn om het militaire vertoon van de V.S. in Europa? De politici zijn dus blij met Elvis, de militairen evenzeer. En ook de businessmen: na de Amerikaanse, ligt nu ook de Europese platenmarkt aan hun voeten.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.