Romain Feillu (Châteaudun, 16 april 1984) is een Frans wielrenner die anno 2018 rijdt voor St Michel-Auber 93. Zijn jongere broer Brice is eveneens wielrenner (bovenstaande foto Erik Westerlinck; onderstaande foto Jérémy Günther Heinz Jähnick).

Feillu’s specialiteit is de massasprint. De renner brak door in 2007 toen hij een etappezege en enkele ereplaatsen behaalde in de Ronde van Luxemburg. Een maand later eindigde hij in de Ronde van Frankrijk meerdere malen in de top vijf, tot hij afstapte in de achtste rit. In de Tour van 2008 veroverde Feillu in de derde etappe het geel. Feillu zat mee in een ontsnapping met Samuel Dumoulin, William Frischkorn en Paolo Longo Borghini. De dag erna verloor hij in de individuele tijdrit het geel aan de Stefan Schumacher.
In 2010 ging Feillu naar Vacansoleil-DCM. Toen deze ploeg eind 2013 werd opgeheven, ging hij in 2014 aan de slag bij wielerploeg Bretagne-Séché Environnement. (Wikipedia)

foto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.