Etienne De Wilde (Wetteren, 25 maart 1958) was enkele dagen geleden nog te zien op Canvas in “De Kleedkamer”, waarbij hij ons verraste met de mededeling dat hij voortaan samen is met de weduwe van collega-wielrenner Paul Haghedooren (bovenstaande foto Guido De Munter; onderstaande foto Ronny De Schepper).

Etienne De Wilde was beroepswielrenner van 1980 tot 2001 en heeft een enorme staat van dienst op de weg zowel als op de baan. Hij was in het begin van zijn carrière meer actief op de weg, waarbij hij o.a. kampioen van België werd in 1988 (zie foto’s). Later combineerde hij wegwedstrijden met het rijden op de baan. Aan het einde van zijn wielerloopbaan beperkte hij zich tot het baanwielrennen.
Hij nam in totaal aan 197 zesdaagsen deel en heeft 38 overwinningen op zijn naam staan, waarmee hij een gedeelde zevende plaats inneemt op de ranglijst aller tijden. Van deze 38 overwinningen won hij er dertien samen met de Duitser Andreas Kappes.
De Wilde behaalde op de in 2000 bij de Olympische Spelen in Sydney als koppelgenoot van Matthew Gilmore een zilveren medaille in het baanwielrennen op het nummer ploegkoers. Beroemd is de anekdote toen een reporter hem vroeg wie de mooiste was in de Belgische selectie. Waarop De Wilde: “Mijn koppelgenoot Matthew Gilmore!” Waarna de reporter, enigszins gegeneerd: “Ik bedoelde eigenlijk bij de vrouwelijke atletes…”

41 Etienne De Wilde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.