Geoffrey Soupe (Viriat, 22 maart 1988) is een Frans wielrenner die anno 2018 rijdt voor Cofidis, Solutions Crédits (foto’s Erik Westerlinck).

In 2010 werd Soupe nationaal kampioen op de weg bij de beloften. Later dat jaar werd hij tweede op het Europese kampioenschap en tiende op het wereldkampioenschap tijdrijden, beide bij de beloften.
In zijn eerste wedstrijd als prof, de Ronde van Gabon, behaalde Soupe meteen zijn eerste profzege: in een sprint-à-deux versloeg hij Anthony Charteau. Andy Cappelle werd twee seconden later derde. De leiderstrui die Soupe aan zijn overwinning overhield moest hij na de vierde etappe afstaan aan Charteau. Later dat jaar won hij ook de eerste etappe in de Ronde van de Elzas. Een dag later finishte hij niet, waardoor Niels Albert de leiderstrui van hem overnam.
Daarna offerde Soupe zijn eigen kansen op door zich vooral ten dienste te stellen van de ploeg en dan vooral als laatste renner in het sprinttreintje van Nacer Bouhanni, die hij op die manier aan menige overwinning hielp. (Wikipedia)

97 Soupe Geoffrey

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.