Aangezien het rubriekje voor vandaag dankzij de ingreep van de Zetduivel reeds woensdag is verschenen, brengen we nog even in herinnering dat vanavond « De Belgica » in première gaat bij « La Barraca », dat Richard Minne morgen wordt gevierd in de Hotsy Totsy en dat vanavond de Johannespassie wordt uitgevoerd door Cantabile in de Sint-Pauluskerk. En in de Vlaamse opera wordt vanavond om (letop) 18.30uur « Tristan und lsolde » van Richard Wagner opgevoerd. Regisseur Willy Decker kennen we reeds in Gent door « Billy Budd ». De Amerikaanse tenor Louis Gentile in de rol van Tristan is een nieuwe naam in Gent, maar de trouwe operaliefhebbers die tijdens de verbouwing van de Gentse opera de grote oversteek hebben gemaakt naar het verre Antwerpen hebben de al even Amerikaanse sopraan Luana DeVol als Isolde (foto van YouTube als Turandot) wel al gehoord in een andere Wagner-opera, “Der fliegende Hollander”. Al die jonge Amerikanen zijn naar Europa afgezakt omdat in hun thuisland het operabedrijf helemaal in het commerciële circuit is terechtgekomen, waar enkel nog plaats is voor gevestigde namen. (HLN, 21/3/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.