Op 29 januari zou de Engelse wielrenner Peter Ryalls, die ik enkele jaren geleden nog op de Blaarmeersen heb ontmoet samen met Mick Ives, tachtig jaar zijn geworden. Op de Wielersite las ik toen al dat hij op 26 augustus 2017 was overleden. Aangezien hij echter op Facebook nog van tal van vrienden verjaardagswensen kreeg, durfde ik het toen echter nog niet op mijn blog zetten. Jan De Smet heeft ondertussen uitgevogeld dat Pete inderdaad helaas is overleden aan kanker. Zijn beste uitslag is allicht zijn tweede plaats in de marathonrace London-Holyhead achter Albert Hitchen (424km). Dat was in 1961, het jaar dat hij ook werd geselecteerd voor de Tour. In de derde rit viel kopman Tom Simpson echter en Pete bleef bij hem om hem naar de eindmeet te duwen. Het mocht echter niet baten: het duo kwam buiten tijd toe en werd uitgesloten. Op bovenstaande foto rijdt hij in tweede positie, in het wiel van George Shaw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.