Hoogste tijd om weer eens aandacht te besteden aan de muziek. Zeker nu er vanavond een uiterst aangenaam concertje van I Fiamminghi is gepland in de Bijloke. Aria’s van Mozart en Rossini worden er gebracht door de bariton Robert HoIl, naast de fameuze Carmen- fantasie van de Russische componist Schtschedrin. Uiteraard blijven de onsterfelijke melodieën van Georges Bizet hier zeer herkenbaar, maar door de toevoeging van veel percussie geeft Schtschedrin deze compositie toch wel een heel eigen karakter. Wie Russische muziek zegt, die zegt echter ook Rode Pomp en, jawel hoor, ook daar valt een hele avond Russische pianomuziek te beluisteren door de zo te zien erg beminnelijke Anna Fridman (foto YouTube), die zich volgens André Posman « volledig aan het romantische repertoire geeft. » Als daar maar geen ongelukken van komen ! Ook in het Provinciehuis klinkt er pianomuziek uit de Oeral, gekoppeld zowaar aan onze vriend Mozart, waarmee we zelf ook zijn begonnen. Els Cooman wordt bijgestaan door fluitiste Veerle Wollaert. Dit gratis concert wordt zondagochtend herhaald. (HLN, 13/3/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.