Ik heb het nog altijd moeilijk om Adam en Simon Yates uit elkaar te houden. Dat is ook normaal want het zijn tweelingbroers. Misschien dat hun ploeg Mitchelton-Scott (het vroegere Orica-GreenEdge) dat ook vindt, want vaak worden ze in verschillende wedstrijden uitgespeeld. Zo rijdt Adam op dit moment de Tirreno-Adriatico (eergisteren werd hij nog tweede achter Primoz Roglic!), terwijl Simon Yates in Parijs-Nice uitblinkt. Gisteren won hij de koninginnerit en hulde zich meteen ook in de leiderstrui. Het is echter zeker nog niet binnen, want hij heeft slechts een handvol seconden voorsprong op een ander broederpaar: de Spaanse broertjes Izaguirre (geen tweelingen, maar ook niet uit elkaar te houden, vind ik). En ook onze landgenoten Tim Wellens en Dylan Theuns hebben nog winstkansen.

Simon Yates (Bury, 7 augustus 1992) is een Engels wielrenner die zowel op de baan als op de weg actief is. In 2013 werd hij wereldkampioen puntenkoers op de baan. In 2010 werd hij samen met Daniel McLay wereldkampioen op de koppelkoers bij de junioren en won hij met McLay, Sam Harrison en Owain Doull een zilveren medaille op de ploegenachtervolging.
Yates werd op 12 maart 2016, na de zesde etappe van de rittenkoers Parijs-Nice, betrapt op het verboden middel terbutaline. Volgens zijn teamleiding zat het in een middel tegen astma dat Yates op advies van zijn arts innam. De arts zou verzaakt hebben dispensatie aan te vragen voor het gebruik ervan.
In de voorbije Ronde van Frankrijk won hij de jongerentrui, net zoals Adam een jaar eerder. (Wikipedia)

Simon Yates-2

Yates Simon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s