Alexis Gougeard (Rouen, 5 maart 1993), de Franse wielrenner die anno 2018 rijdt voor AG2R La Mondiale, viert vandaag zijn 25ste verjaardag (bovenstaande foto Jean-Pierre Verstraete; onderstaande foto Erik Westerlinck).

Gougeard begon zijn wielercarrière bij Véranda Rideau-Super U. In het jaar 2013 kwam hij uit voor de Franse wielerclub USSA Pavilly-Barentin. Vanaf 2014 rijdt Gougeard voor de WorldTour-ploeg AG2R La Mondiale. Zijn eerste grote overwinning was de Classic Loire-Atlantique 2014. Een wedstrijd die hij een jaar later opnieuw won. In 2015 behaalde hij zijn grootste overwinning door de negentiende rit te winnen in de Ronde van Spanje.
Ook in het klassieke werk behaalt Gougeard goede resultaten. Zo maakte hij in 2016 deel uit van de traditionele vroege kopgroep in de Omloop Het Nieuwsblad. Maar tot ieders verbazing was hij de enige van de vijfkoppige groep die kon doorzetten. Deze wedstrijd eindigde hij dan ook als vijfde.

11 Gougeard Alexis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.