Nicolas Edet (La Ferté-Bernard, 2 december 1987) is een Frans wielrenner die anno 2018 rijdt voor Cofidis, Solutions Crédits (foto Erik Westerlinck).

Nicolas Edet liet in 2007 voor het eerst goed van zich horen, toen hij een etappe in de Ronde van Burkina Faso won. Edet behaalde in 2008 en 2009 geen overwinning, maar reed wel een aantal ereplaatsen bijeen als lid van Team Véranda Rideau Sarthe 72. Begin augustus 2010 werd Edet stagiair bij Cofidis, waarna hij voor het seizoen 2011 een profcontract bij die ploeg mocht tekenen. Hij is vooral een heel degelijke helper die zich onderscheidt in het middengebergte. Zo won hij in 2011 het bergklassement in de Ronde van Oostenrijk en in 2013 zelfs het bergklassement van de Ronde van Spanje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s