Pas nu ontdek ik op de Wielersite dat de Braziliaanse wielrenner dertig jaar geleden is omgekomen bij een auto-ongeval.

Zijn hele carrière heeft hij voor Caloi gereden. In 1978 won hij een rit in de Ronde van Portugal en werd hij negende in het eindklassement van de Ronde van Chili, waarin hij een jaar later een rit won. In 1980 werd hij vierde in de Ronde van de Dominicaanse Republiek en tweede in de ploegenachtervolging op de Pan-Amerikaanse Spelen (samen met Hans Fischer, Fernando de Almeida en Antonio Silvestre). Hij werd dan ook afgevaardigd naar wegrit van de Olympische Spelen van Moscou, maar aangezien er geen einduitslag bij staat, neem ik aan dat hij heeft opgegeven. In 1982 werd hij wel tiende in de wegrit van de Pan-Amerikaanse Spelen. En in 1986 nam hij deel aan de Ronde van België voor amateurs. Maar zoals men kan zien op bovenstaande foto, die ik van hem nam voor de start van de slotrit die van start ging in Overmere-Donk had hij de wedstrijd reeds verlaten. Anderhalf jaar later zou hij dus omkomen. En, zoals gezegd, dat heb ik dus pas nu vernomen. Dat is toch altijd wel even slikken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.