Misschien verwacht u van mij een recensie van de nieuwe televisieserie “Met man en macht”, omdat mijn geboortedorp Temse in 2011 het decor voor de opnamen van dit nieuwe Woestijnvis-feuilleton, geschreven én geregisseerd door Tom Van Dyck en Tom Lenaerts, vormde. Er vonden opnamen plaats op verschillende locaties, zoals de Markt, Wilfordkaai, zwembad, Velle en het kerkhof. Het oude gemeentehuis op de markt (waar mijn vader het grootste deel van zijn leven heeft gewerkt) en het daar aanpalende café Bij Rita spelen zowat de hoofdrol in het gebeuren. Maar voorlopig ga ik me nog gedeisd houden, omdat ik wil afwachten waar dit naartoe gaat.

In de eerste aflevering moet ik toegeven dat de N-VA-burgemeester (gespeeld door Josse De Pauw) niet beter of niet slechter werd afgebeeld dan de andere personages, maar ik kijk op dit vlak toch nog liever even de kat uit de boom, want de anti-N-VA-houding van Woestijnvis is even legendarisch als die van Humo bijvoorbeeld. Het enige wat ik nu al kwijt wil, is dat ik de speech van Josse De Pauw in café Rita hilarisch vond. Door een fout van de “continuity” werd zijn pint, telkens hij ervan dronk, immers steeds voller, zoals je ongetwijfeld zal kunnen nagaan op youtube of via andere media waarbij je de kans krijgt de aflevering nog eens te herbekijken.

Korte inhoud
In het Vlaamse dorp Ransegem zwaait burgemeester Van Opstal al 17 jaar de plak. Hij bestuurt de gemeente als een goede burgervader. Zes maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen wordt Ransegem wakker geschud uit zijn rustige vastheid. Tien dorpsbewoners worden vanaf dan meegesleurd in de politieke draaikolk. In die periode groeit de gemeentepolitiek uit van een sluimerende vanzelfsprekendheid tot een meedogenloze verkiezingsstrijd. Keuzes moeten worden gemaakt tussen gezin en carrière, tussen eigenbelang en gemeentebelang.
Met Man en Macht is een tragikomisch verhaal over ambitie en politiek, idealisme en pragmatiek. Een verhaal over macht en invloed, spaghetti- en mosselfeesten.
De hoofdrollen worden gespeeld door een keur van Vlaamse acteurs en actrices: Jan Decleir, Tom Van Dyck, Peter Van den Begin, Josse De Pauw, Lucas Van den Eynde, Koen De Graeve, Stijn Van Opstal, Viviane De Muynck, Sara De Roo, Els Laenen, Natalie Broods en Alice Reijs.

Ronny De Schepper

cult TV-serie Met man
Tussen de opnamen door, burgemeester Luc De Ryck en schepen Freddy Verbeke met regisseur Tom Lenaerts.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.