Mathias Frank (Roggliswil, 9 december 1986) is een Zwitsers wielrenner die anno 2018 rijdt voor AG2R La Mondiale.

De Zwitser staat bekend als een klimmer die vaak uitblinkt in de ronde van zijn eigen land. Zo werd hij in de Ronde van Zwitserland tweede en vijfde in het algemeen klassement en won hij in 2010 het bergklassement. In de grote rondes is hij lange tijd minder succesvol geweest. De Ronde van Frankrijk heeft hij door zware valpartijen tot 2015 niet kunnen uitrijden. In 2010 brak hij bij de proloog in Rotterdam zijn arm en in 2014 brak hij tijdens de zevende rit naar Nancy zijn dijbeen. Een jaar later wist hij het grootste deel van de Tour uit de problemen te blijven en behaalde een achtste plaats in het eindklassement achter Nederlanders Robert Gesink en Bauke Mollema (foto’s Erik Westerlinck).

Frank Matthias

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.