Kent u Gustaaf Costers nog? Gustaaf Costers was in 2009 lukraak door Man bijt hond gekozen om de hoofdrol te spelen in de wekelijkse rubriek “Dossier Costers”, een bizarre rubriek die geïnspireerd is op de beroemde theorie van de ‘six degrees of separation’. Die theorie van een Hongaarse schrijver zegt dat elke persoon op deze planeet in maximaal zes stappen te linken is aan om het even welke andere persoon. President Obama, Pamela Anderson, David Beckham: volgens de theorie bent u via maximaal zes andere mensen met elk van hen te verbinden.

De toen 67-jarige gepensioneerde slager uit Evere was de makers opgevallen omdat hij geregeld in het publiek van programma’s als De laatste show, Phara en De zevende dag zat. Veel hoefde Gustaaf voor de rubriek niet te doen. Hij moest zich enkel één keer per week laten filmen op een bepaalde locatie. Om echter zoveel mogelijk feiten en mensen aan Gustaaf te kunnen linken hebben de makers van Man bijt hond hem wél het hemd van het lijf gevraagd. ‘Ik moest vertellen waar ik allemaal gewerkt had, wanneer ik getrouwd was, met welke auto ik reed, waar ik allemaal met vakantie was geweest.’ En vandaag wordt Gustaaf dus 75 jaar. Ik vraag me af hoe hij nu zijn dagen doorbrengt, nu zijn fifteen minutes of fame over zijn. Maar alleszins van hieruit: een gelukkige verjaardag, Gustaaf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.