Het zaaltje van de Van Crombrugghe Club in Gent was in november 1995 te klein om alle belangstellenden voor de uitreiking van de verhandelingenwedstrijd rond Multatuli te herbergen. Dit illustreert op zich reeds het succes van deze wedstrijd, waarvoor 45 inzendingen waren binnengekomen.

Winnares van de grote Van Crombruggheprijs werd Ingrid Van Deuren uit het zesde jaar wiskunde-wetenschappen van het Stedelijk Atheneum Wispelberg. Dit Atheneum had met 34 inzendingen ook het leeuwedeel voor zich opgeëist, wat zich vertaalde in vijf andere genomineerden die uit die school afkomstig waren. Enkel Santhosi Seeuws, die de prijs van schepen Van den Bossche in ontvangst mocht nemen, volgt les in het Instituut van Gent.
Het onderwerp van deze wedstrijd was het idee van Multatuli dat « het uitroeien van één vooroordeel meer waard is dan het bedenken van tien nieuwe stelsels ».
De overige winnaars waren: Benjamin Carlier (prijs burgemeester Beke), Nick De Mayer (prijs schepen van Rouveroij), Tine De Moerloose (prijs schepen Termont), An De Smet (prijs schepen De Poorter) en Ann Maes die als enige haar prijs in ontvangst mocht nemen van schepen Serraes zelf.

Referentie
DSRG, Ingrid Van Deuren van atheneum Wispelberg wint Multatuli-prijs, Het Laatste Nieuws 24 oktober 1995

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.