Op 1 januari 1958 wordt, met de installatie van de Europese Economische Gemeenschap en Euratom, het Europese bureau voor kernenergie, Brussel de officieuze hoofdstad van Europa.

Op 3 januari bereikt Sir Edmund Hillary, de overwinnaar van de Everest, met een Nieuw-Zeelandse expeditie de Zuidpool over land. Zij zijn de eersten die dit wagen na de tragische tocht van Robert Scott in 1912. Op 4 januari verbrandt de Spoetnik in de atmosfeer. Op Expo ’58 (van 17 april tot 19 oktober) was dan ook slechts een replica te zien. Volgens de VRT bezocht tachtig procent van de Belgen de (dure!) Expo op de Heizel in Brussel. Oh ja? Kent ù veel mensen die de Expo hebben bezocht dan? Mijn vrouw en ik komen allebei uit een sociale woonwijk, maar in twee verschillende uithoeken van het land (resp. Zulte en Temse) en wij schatten dat ongeveer tien procent van de mensen uit onze wijk daar naartoe is gegaan. Elders zal dat al niet veel méér zijn. Hoe men dan aan die tachtig procent komt, is me een compleet raadsel!
Op 31 januari lanceert Wernher von Braun, de ontwerper van de V2 van nazi-Duitsland, de eerste succesvolle Amerikaanse satelliet: de Explorer. Op 5 februari vormen Egypte en Syrië de Verenigde Arabische Republiek (VAR). Kort daarna komt Jemen erbij. Op 7 februari wordt de eerste DAF aan het publiek voorgesteld. Dezelfde dag nog worden er 4000 besteld. The first black student graduated from Central High School in May. Op 6 april 1958 wordt Humoradio afgekort tot Humo door de nieuwe hoofdredacteur, Jef Anthierens. Nog in 1958 bouwt IBM de allereerste computer. Hij weegt 275 ton en neemt een oppervlakte van 2000 m² in beslag. De eerste harddisk heeft een opslagcapaciteit van 4,9 megabyte (ongeveer tweeduizend keer minder dan wat een doorsnee USB-stick kan bevatten). De Schotse gynecoloog Ian Donald (1910-1987) maakt de eerste echografie van een foetus. Op 8 oktober plantte de Zweedse chirurg Ake Senning (1915-2000) de eerste pacemaker in bij de 43-jarige Arne Larsson. Die overleefde de ingreep, maar de pacemaker (ontwikkeld door de Canadese ingenieur John A.Hopps met de grootte van een hockeyschijf) begaf het nog dezelfde dag. Een tweede pacemaker werd ingebracht, maar ook die hield het amper wat langer uit. Een dag later sterft ook paus Pius XII, op 28 oktober wordt hij opgevolgd door Johannes XXIII. Op 20 november wordt het Schoolpact ondertekend.
“Het stenen bruidsbed” van Harry Mulisch zou in 1959 de eerste pocket geweest zijn in de lage landen. Volgens Het Nieuwsblad van 5/11/2010 had Mulisch “de goedkope paperback in de VS leren kennen en kreeg het van zijn uitgeverij gedaan ook zijn roman op die manier te verspreiden.” Léon Mokuna is topscorer in de Belgische competitie met 17 doelpunten. Op 20 september komt Paul Snoek bij Humo werken als TV-criticus. Zijn reputatie dat hij zelf geen televisie had, maar meekeek voor de etalage van een televisiewinkel had hij aan zichzelf te danken. Zo was hij namelijk zijn eerste kritiek begonnen.
Op 7 januari 1960 komt er naast de visie van Snoek nog een andere TV-rubriek, het fameuze Dwarskijker, dat oorspronkelijk (maar niet lang) door TV-regisseur Kris Betz werd volgeschreven. Vooraleer de rubriek synoniem werd van Willy Courteaux, zou ook Jeroen Brouwers hieraan nog hebben meegewerkt, maar buiten diens eigen verklaring bestaan daar geen bewijzen van.
Nog in dat jaar houdt pastoor Baers eindelijk op met zijn “zedelijke kwoteringen” in “De Boekengids”. Voor tal van niet-katholieke auteurs betekent dit dat ze nu eindelijk (misschien) ook in een katholieke bibliotheek zou kunnen worden aangeboden. En kijk, al heeft het er niets mee te maken, dat jaar wordt het Franse satirische weekblad Hara-Kiri opgericht o.a. door Georges Bernier, alias Professeur Choron (1929-2005). Op 30 juni wordt (Belgisch) Congo onafhankelijk. Léon Mokuna viert dit door voor de tweede maal topscorer te worden, deze keer met 14 goals.
In 1961 is Joeri Gagarin de eerste mens in de ruimte. Na een staatsgreep in Syrië spat de VAR uiteen. Mokuna verhuist naar S.V.Waregem. Op 5 oktober verschijnt voor het eerst de rubriek “Tieners Toppers Treffers”, al snel afgekort tot TTT, in Humo.
Op 11 januari 1962 verschijnt in dat blad de eerste “Humo sprak met” (afgekeken van Der Spiegel). Het eerste “slachtoffer” is minister Renaat Van Elslande, de tweede is reeds Hugo Claus. In februari is radiomaker Guy Mortier aan de beurt (dat was nog in de tijd dat geïnterviewden hun interviews konden herlezen en desnoods herschrijven, want de “dader”, Karel Anthierens, getuigt in Humo van 15/2/2011: “Guy zal het wel geen goed interview gevonden hebben, want hij heeft er veel aan veranderd.”), die nog dat zelfde jaar voor Humo gaat werken. Tot spijt van Willy Courteaux die zijn vertalingen van auteurs als De Maupassant of Tsjechov zag verdwijnen omdat “hij die ruimte nodig had voor andere stukken, onder andere voor zijn soort muziek-tussen-aanhalingstekens” (ibidem). Nog in 1962 opent Yves Saint Laurent een eigen modehuis. Op 22 augustus worden The Beatles voor het eerst gefilmd in de Cavern en op 11 oktober vindt de openingszitting plaats van het Tweede Vaticaans Concilie.
Op 3 juni 1963 overlijdt paus Johannes XXIII. Hij wordt opgevolgd door Paulus VI.
Ik weet nog altijd niet wanneer men met plastische chirurgie is begonnen, maar in de “Fenomenale Feminatheek” van Louis Paul Boon lees ik (p.40) dat in 1964 de Parijse naaktdanseres Regina Runen overleden is na een borstvergroting. Dat moet dus alleszins nog in de beginjaren geweest zijn. Nog in 1964 verschijnt “One dimensional man” (Herbert Marcuse). Philips ontwikkelt de compactcassette. In dat jaar is één van de succesrijkste films is “Born free” van James Hill met de Britse acteurs Virginia McKenna en Bill Travers, die de rollen vertolkten van Joy en George Adamson, die zich in Kenia met de opvang van jonge leeuwen bezighielden. Beiden kwamen in gewelddadige omstandigheden om in Kenia: Joy in 1980, George in 1989. Nadien hebben de twee acteurs hun werk verdergezet, zij het dan enkel wat fundraising en propaganda betreft uiteraard.
In 1965 verschijnt het rode boekje van Mao Zedong. Karel Anthierens volgt zijn broer Jef op aan het hoofd van Humo. Op 8 december sluit het Tweede Vaticaans Concilie.
1966 Masters and Johnson on sex and human loving.
In 1967 wordt in Engeland The Labouchère Amendment afgeschaft. In maart haalt Brian Epstein Fats Domino voor het eerst naar Engeland. In het Saville Theatre staan de jonge Beegees in het voorprogramma. Zij worden door Teddy Boys weggehoond als ze hun versie van “Puff the Magic Dragon” brengen. Op 13 juli verhuist Humo naar de Livornostraat, maar het is niet duidelijk of dat ook het moment is dat Guy Mortier het hoofdredacteurschap overneemt van Karel Anthierens. Alleszins, op 25 augustus vindt tijdens Jazz Bilzen de eerste Vlaamse love-in, georganiseerd door Humo plaats. Naast Procol Harum treedt ook Joske Harris op met zijn orkest.
1968 was het jaar van de Jennifers: “Jennifer Eccles” (Hollies), “Jennifer Jennings” (Louis Neefs) en “Jennifer Juniper” van Donovan wiens “Hurdy gurdy man” toch knapper was. In datzelfde jaar verschijnt “Erinnerungen an die Zukunft” (Erich von Daniken) en in april introduceert Daan Delannoy van Humo de cassetterecorder om interviews op te nemen (eerste slachtoffer: Cliff Richard). Nog bij Humo wordt Guido Van den Hauwe de verantwoordelijke voor het tv-katern. Hij zal deze taak blijven uitoefenen tot zijn pensionering in 1999. Zelfs Guy Mortier geeft toe: “Het tv-katern is onze ruggengraat.” ’t Is ooit anders geweest, maar tegenwoordig is dat de enige reden waarom ik nog Humo neem (met “Uitlaat” en “Het Gat van de Wereld” als bonus).
In mei ligt in Parijs “sous les pavés la plage”. Op 4 april wordt Martin Luther King vermoord. Een week later, op 11 april ondergaat de Duitse studentenleider Rudi Dutschke bijna hetzelfde lot. Op 6 juni is er de moord op Robert Kennedy en op 21 augustus komt er door Russische tanks een einde aan de Praagse Lente.
In 1969 wordt Hara-Kiri omgedoopt tot Charlie Hebdo. Op 20 juli zet Neil Armstrong als eerste mens voet op de maanbodem. Eddy Merckx wint zijn eerste Tour, Jenny Walry sticht de gelijknamige boekenwinkel in Gent.
In 1970 wordt Malou De Bondt de eerste voorzitster van de Homeraad van Home Fabiola. Aanleiding is een conflict omdat het tot dan toe verboden was om na 19 uur nog bezoek te ontvangen. In Humo start de rubriek platenrecensies, die ondertekend wordt door Karel De Knagger. Eigenlijk een drukfout want Guy Mortier bedoelde eigenlijk Karel De Knager. Dit laatste is al beter een verwijzing naar wie er achter dit pseudoniem schuilgaat, namelijk de Hagenaar Hans Muys, die als chef buitenland bij De Standaard moeilijk onder zijn eigen naam kon schrijven. Om de verwarring nog groter te maken werd er gedaan alsof “Karel De Knagger” een pseudoniem was waarachter een hele werkgroep schuilging.
Op 7 januari 1971 start in Humo de rubriek “Uitlaat”, terwijl op 20, 21 en 22 augustus 1971 de zevende editie van Jazz Bilzen plaatsvond, dat enkel nog bij naam een jazzfestival was. De rockmuziek heeft echter het podium ingenomen. Deze editie is vooral de geschiedenis ingegaan wegens het gewelddadige optreden van de politie tegen gebruikers van soft drugs.
In 1972 verschijnt het Rapport van de club van Rome. In mei wordt een nieuwe editie van “Histoire d’O” in beslag genomen, niet omwille van het boek zelf (dat al twintig jaar vrij verkrijgbaar was), maar omdat er deze keer tekeningen van Léonore Fini bij staan. In juni worden Andreas Baader, Ulrike Meinhof, Gudrun Ensslin en Jan-Carl Raspe aangehouden.
Tijdens een rugbymatch in Twickenham in 1974 komt de 25-jarige Australiër (hij werkte in Londen als accountant) Michael O’Brien op het merkwaardige idee om plotseling naakt over het veld te rennen (hij had met zijn vrienden gewed voor tien pond). Hij wordt daarmee de eerste streaker en zal talloze navolgers kennen. Op 26 december start Humo met de eindejaarsvraagjes.
In 1975 neemt Volvo de personenwagenafdeling van DAF over. Léon Mokuna verhuist opnieuw naar Congo (op dat moment Zaïre) en wordt er bondscoach.
Op 9 mei 1976 wordt Ulrike Meinhof verhangen aangetroffen in haar cel. Dat jaar verschijnen “The Hite Report” (Shere Hite) en “De schaamte voorbij” (Anja Meulenbelt). Meanwhile bij Humo, een getuigenis van Guido Van Meir: “Met Kama(gurka) deed de punk zijn intrede, een nieuwe generatie die weer andere grenzen aan het verschuiven was. Van de hippies naar de punk!” En Guy Mortier voegt eraan toe: Herman (De Coninck) kwam niet meer op de dagen dat Kama was aangekondigd.” (Humo, 22/2/2011)
In 1977 mag Alan Lomax de muziek kiezen die met de Voyager de ruimte ingaat. Naast werk van Bach, Beethoven en Mozart zullen ruimtewezens een vreemde collectie te horen krijgen die reikt van de polyfonische gezangen van de Mbuti tot Louis Armstrong en “Johnny B.Goode” van Chuck Berry. In Tsjechoslovakije geeft het verbieden van de popgroep The Plastic People aanleiding tot het Charter 77. De roeiclub Sport Gent laat voor het eerst vrouwen toe, meteen scoren toppers als Rita Defauw internationaal.
Sinds juni 1978 is er de strip Garfield van Jim Davis.
Op maandag 29 januari 1979 schiet de zestienjarige Brenda Ann Spencer op een Californische speelplaats twee volwassenen dood en verwondde ze acht kinderen en een politieagent. Ze heeft hierover nooit spijt betoond. Haar uitleg: “I don’t like mondays”. Mimo gaat failliet en Humo neemt op die manier redactrice Ingrid De Bie (oorspronkelijk tegen de zin van Guy Mortier) in dienst. Zij is de eerste vrouw in het mannenbastion. Datzelfde jaar verschijnt “La condition postmoderne” (J.F.Lyotard). In het geheim wordt bij Phonogram een CD-demonstratie gehouden.
In 1980 schreef de Franse filosofe Elisabeth Badinter “L’amour en plus”, waarin ze afrekent met de “moedermythe”. Het ideaal van de zorgende, zichzelf opofferende moeder, zo betoogt ze, is geen natuurverschijnsel, maar een menselijke uitvinding, die van generatie op generatie via opvoeding en socialisatie wordt doorgegeven. Op het einde van het jaar (8/12) was er het overlijden van John Lennon. Hij werd vermoord door een zwakzinnige, net op het ogenblik dat hij na vijf jaar stilzwijgen weer een plaat had gemaakt. Dat Lennon in zekere zin al lang “dood” was — nl. tesamen met de Beatles als groep — werd bewezen in het BRT-radionieuws toen men ter zijner nagedachtenis “Yesterday” draaide, een nummer van Paul McCartney dat Lennon niet kon uitstaan.
Nog in 1980 neemt Paul Luyten boekhandel Walry over. Dat jaar werkt ene John Wilson voor een Amerikaanse firma die films sponsorde en op die manier zag hij dat jaar wel 250 films. “Daar zat enorme shit bij, met als dieptepunt de muziekfilm ‘Xanadu’ met Olivia Newton-John en Gene Kelly. Zoals vele Amerikanen gaf ik daarom op de oscaravond van 1981 een feestje, waarop ik wat vrienden had uitgenodigd. Na afloop van de échte oscars kroop ik op een geïmproviseerd podium om op een humoristische wijze de slechtste films te bekronen. Dat viel in de smaak van mijn gasten en op die manier werden de ‘raspberries’ geboren, die vanaf dan elk jaar door zowat zevenduizend leden van de Raspberry Academy worden uitgereikt.”
Nog in 1981 had de laatste editie van Jazz Bilzen plaats. Torhout-Werchter is op dat moment immers reeds véél belangrijker. Gold (van de Ann Summers keten) vindt de lingerie-party uit. Akkoord dat het gewoon een pikante variant op de tupperware-avondjes is, maar kun je het je al voorstellen van (hetero-)mannen onder elkaar?
Toen Engeland in 1982 compleet uit de bol ging bij de Falkland-oorlog nam Vera Lynn “Sailing” van de Sunderland brothers (maar iedereen zegt altijd: van Rod Stewart) op, ook al omdat haar schoonzoon als helicopterpiloot bij de gevechten betrokken was. “Gandhi” van Richard Attenborough gaat de geschiedenis in als de film met de meeste figuranten. Voor de begrafenisscène (2’5″) trommelde hij immers 300.000 man op. Gelukkig mochten die allemaal in hun beddelaken blijven lopen, zodat qua aantal kostumes “Quo vadis” de koploper blijft (32.000 Romeinse toga’s). En het duurste kostuum voor één persoon is natuurlijk het pakje van Liz Taylor in “Cleopatra”: 25,6 miljoen frank.
“Theater: eredienst van de verveling?” zo vroeg toneelrecensent Johan de Belie zich af, want, inderdaad, verveling was troef in 1982 en dan meestal nog een “rituele” verveling. We hebben het hier dus over de “nieuwe esthetiek”, een term die willens nillens op de Brusselse Beurschouwburg werd gekleefd. De vaandeldager was en bleef Jan de Corte die het hele jaar door eigenlijk nog teerde op zijn “Hamletmachine”, een productie uit 1981. “Torquato Tasso” ging immers pas daarna in première. Bracht De Corte echter tot cultuur verheven verveling op het toneel, dan bleven zijn epigonen toch vaak steken in wat wij dan “het nieuwe maniërisme” hebben gedoopt.
Tijdens het seizoen 1982-83 richten Hugo De Greef en Johan Wambacq het theatertijdschrift “Etcetera” op. Nog in 1983 presenteerde Jan De Corte zijn opmerkelijke “King Lear” in de Beursschouwburg.
In 1983 verschijnt voor het eerst het Nieuw Wereld Tijdschrift. In het eerste nummer rekent Herman De Coninck reeds af met Kamagurka.
In 1985 was “Darling Nikki” van Prince de aanleiding tot de oprichting door Tipper Gore (de vrouw van de latere presidentskandidaat Al Gore) van the Parents Music Center dat als voornaamste doelstelling had het verbieden van songteksten als deze (waarin een vrouw zich in een hotel lobby masturbeert met een magazine). Enfin, officieel was het niet de bedoeling om te verbieden, er kwam enkel een sticker met “explicit lyrics – parental advisory”. Uiteindelijk zullen het vooral hardrock-groepen en rappers zijn die onder de ban zullen sneuvelen.
1987 is het jaar van de Perestrojka (Michail Gorbatsjov). Dat is voelbaar tot in Gent, waar Jan Broeckx de eerste mannelijke voorzitter van de Homeraad van Home Fabiola wordt.
In 1988 verschijnt “A brief history of time” van Stephen Hawking.
Léon Mokuna keert terug naar Gent in 1989. Dat jaar was de gemiddelde kostprijs om een baby te verzorgen in de VS 847,63 dollar. Daarom verschijnt dit bedrag op de teller van de kassa in de begingeneriek van The Simpsons als Maggie per ongeluk gescand wordt.
Op 4 april 1990 laat Koning Boudewijn zich voor één dag “onbekwaam om te regeren” verklaren, omdat hij weigerde de abortuswet te ondertekenen. Datzelfde jaar gaat het BKT op in het Kaaitheater.
Door een wet om het alcoholverbruik in te dijken mag er vanaf 1991 niet meer met champagne gespoten worden op Franse podia.
De meest opmerkelijke trend van 1992 was wellicht dat de omzet van de filmindustrie (in de Verenigde Staten, toch het filmland bij uitstek) weliswaar is gestegen van 14 miljard dollar in 1988 naar 19 miljard in 1992, maar dat dit voornamelijk is toe te schrijven aan de uitbreiding van de videomarkt die nu reeds 47,6 % van de markt uitmaakt. Als je daarbij ook nog de betaaltelevisie (die voornamelijk op films draait) optelt, dan is de “traditionele” film, de bioscoopfilm dus, niet eens meer de voornaamste inkomstenbron van de sector. In Europa is dat trouwens reeds zo: video haalt daar “maar” 41,1 %, maar aangezien betaaltelevisie 24,2 % haalt, blijft er voor de bioscopen slechts 34,7 % meer over. In Europa waren er in 1991 dan ook amper 19.459 zalen meer, tegenover 33.923 in 1950. Een opmerkelijk verschil toch met de V.S., waar het aantal zalen stéég van 19.016 in 1950 naar 24.570 in 1991. Maar in Japan is het verschil nog duidelijker, daar vertegenwoordigt de video niet minder dan 70 %!
De Britse componist Alan Bush is al 93 als zijn eerste werk in 1994 op CD wordt gezet. Dit gebeurt met geld dat door lezers van The Morning Star werd samengebracht.
Buster Edwards, na Ronald Biggs wellicht het bekendste lid van de bende die in 1963 de posttrein van Glasgow naar Londen overviel, pleegde zelfmoord door verhanging op 29 november 1994. Toen was hij 62. De buit van 2,5 miljoen pond zou nu ongeveer anderhalf miljard aan waarde hebben. Edwards zat vijftien jaar celstraf uit en werd nadien bloemenverkoper. De overvallers krijgen een halo mee van gentleman-dieven, maar dan gaat men wel voorbij aan het feit dat bij de overval machinist Jack Mills het leven verloor.
1994 was een topjaar voor de film, financieel gezien dan. In de V.S. werd dankzij “Forrest Gump” en “The Lion King” het record van 1989 gebroken (1,3 miljard tickets tegenover 1,26 miljard). De beide films komen al onmiddellijk op de nrs.4 en 5 aller tijden wat verkochte tickets betreft (de top drie is: “E.T.”, “Jurassic Park” en “Star Wars”). Opmerkelijk is wel dat een bioscoopticket in de V.S. goedkoper is dan in België (130 fr tegenover 220 fr).
Voor zover ik weet werd er in 1995 bij de oscars voor het eerst een onderscheid gemaakt tussen een “dramatische” en een “komische” filmscore (!). De eerste ging naar Luis Bacalov (“Il Postino”) en de tweede naar Alan Menken (“Pocahontas”). Dat jaar namen we overigens afscheid van o.a. Jack Clayton en Cy Endfield, de Amerikaan Frank Perry, tekenaar Friz Freleng, de Engelse scenarist Robert Bolt en zijn Amerikaanse collega Howard Koch, de Amerikaanse actrices Ida Lupino, Elizabeth Montgomery, Lana Turner en Eva Gabor, de acteurs Donald Pleasance, Eric Porter, Burl Ives, John Howard en in eigen land Jefke Bruyninckx en Theo Vandenbosch. Regisseur Donald Cammell schoot zich na het draaien van “Wild side” met Christopher Walker een kogel door het hoofd omdat de producenten wilden dat hij bepaalde scènes zou schrappen.
1995 viel verder vooral op door acteurs die achter de camera debuteerden: Anjelica Huston (“Bastard out of Carolina”), Steve Buscemi (“Trees Lounge”), Emilio Estevez (“The war at home”), Cher (“If these walls could talk”), Kevin Bacon (“Losing chase” met in de hoofdrol zijn vrouw Kyra Sedgwick), Matthew Broderick (“Infinity”), Kevin Spacey (“Albino Alligator”), Campbell Scott (“Big night”, tesamen met Stanley Tucci, een TV-acteur) en zowaar zelfs Tom Hanks met “That thing you do!”.
Op 5/11/1995 waren er presidentsverkiezingen in de VS. Bijna heel Hollywood staat achter Clinton: Robert de Niro, Richard Dreyfus, Kathleen Turner, Melanie Griffith en Lawrence Kasdan stortten elk 1.000 dollar voor zijn kiescampagne, Sharon Stone en Michael Douglas maakten er 5.000 van, Barbra Streisand 30.000 en Steven Spielberg hield het op een ronde 100.000 dollar. Christopher Reeves deed op de conventie een oproep om de gehandicapten beter te ondersteunen. De republikeinse moralist Bob Dole wordt enkel gesteund door seniele ventjes als Bob Hope, James Stewart, Lionel Hampton en “muscles no brains” Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Sonny Bono, Tom Selleck en Chuck Norris. Sylvester Stallone schiet weer de hoofdvogel af: hij geeft 21.000 dollar aan de democraten en 29.000 dollar aan de republikeinen!
Bij de inhuldiging van het Vlaams Parlement op 17 maart 1996 kregen tal van Vlaamse kunstenaars de kans een zaal naar eigen goeddunken in te richten. Van Liliane Vertessen is een multipel uit haar “militaire” periode te zien in de Memlingzaal met daartegenover een neonsculptuur met als tekst “Nooit hetzelfde, altijd anders”. In 1996 kreeg ze trouwens de Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap.
In 1997 kwam Said Aouita tijdens de verkiezingen in Marokko op voor de socialistische partij (die trouwens als winnaar uit die verkiezingen kwam).
Ondertussen was bij ons Jan Decorte zowel uit de politiek als uit het theater gestapt. Echter niet definitief. Dat bleek b.v. toen hij na zijn Rossem-avontuur uiteindelijk toch met de CVP scheep ging. Hij had die tijdens zijn parlementaire carrière blijkbaar leren ervaren als de “beste” partij of alleszins toch: “zeer representatief voor de bevolking” (De Standaard, 30/12/1997). Ter gelegenheid van zijn huwelijk liet hij zich overigens opnieuw dopen met Paula D’Hondt en Charles-Ferdinand Nothomb als peter en meter…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s