Het is vandaag precies 75 jaar geleden dat het kerkelijk huwelijk plaatshad van Albert De Schepper (1921-2012) en Bertha Jansegers (1923-2013).

Een dag eerder waren ze voor de wet getrouwd en uiteraard beschouw ik dit als hun échte huwelijksverjaardag, maar gisteren was het internet gesloten, zoals Ben Crabbé dan pleegt te zeggen. Althans toch voor mij. Door een stommiteit kon ik gisteren immers niet meer aan mijn eigen blog. Gelukkig is vandaag alles nog in orde gekomen. En dat zonder dat iemand mij ter hulp moest komen! Ik steek dus wel nog steeds stommiteiten uit op mijn computer, maar ik word toch ook beter in het oplossen van door mezelf gecreëerde problemen.
Mijn ouders hadden trouwens in die tijd hun eigen problemen. Het was oorlog en veel feestelijkheden stonden er dus niet op het programma. Er werd een officiële foto genomen (zie hierboven) and that’s it, vrees ik. Eigenlijk was het eerder een praktische regeling: mijn moeder verhuisde van het huisje op de Volksplaats, waar nog voor twee jongere zussen moest worden gezorgd (de oudste, Jeanne, was een jaar eerder zelf ook al getrouwd om quasi dezelfde reden) naar de Schoolstraat, naar het gezin van mijn vader, die toch enig kind was en waar men het iets breder had.
Een typisch voorbeeld van de oorlogsomstandigheden is dat het jonge paar slechts één gelukwenstelegram kreeg toegestuurd. Ik druk hem hieronder af. Ik weet zelfs niet eens wie die mens was die hem stuurde.

49 Huwelijkstelegram

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.