Een musical gebaseerd op het dagboek van Anne Frank ? Voor sommigen een lugubere gedachte. De meerderheid dacht er echter anders over en zo komt « Je Anne », van de musicalafdeling van het Ballet van Vlaanderen, nogmaals naar de Gentse opera. Het werk van Michael Cohen is op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober 1995 te zien, telkens om 20 uur.

Het is de Gentenaar Frank Van Laecke die voor deze voorstelling een claustrofobische regie ontwierp, terwijl de hoofdrol eveneens wordt gespeeld door een Gentse : Kader Gürbüz. Daar komt dit seizoen nog iemand bij : Peter Van Daan, het « liefje » van Anne, zal voortaan immers vertolkt worden door Fabrice Delecluse, die eigenlijk nog student is aan het Gentse conservatorium. Er is nog
een tweede wijziging : Ann Lauwereins, die vorig jaar de rol van Margot, de zus van Anne, vertolkte, is nu zozeer in beslag genomen door haar hoofdrol in « The sound of music » dat Kristien Coenen (Astrid uit « Wittekerke ») als vervangster werd aangetrokken. Kaarten kosten tussen 300 en 850 frank, te bestellen het nummer : 09/225.24.25.

Referenties
Ronny De Schepper, “Anne Frank” komt terug, Het Laatste Nieuws 27 oktober 1995
Ronny De Schepper, Anne Frank mag nooit vergeten worden, Het Laatste Nieuws 16 februari 1996

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.