De beroemde, maar misschien nog meer beruchte « Cotton Club » werd voor een groot deel gemààkt door Edward Kennedy “Duke” Ellington. Duke Ellington op zijn beurt had zijn naam voor een groot deel te danken aan de « Cotton Club ».

Het uitsluitend blanke publiek bestond voor een groot deel uit celebrities uit de showbusiness, maar ook koninklijke gasten schuwden het pand niet. De performers waren hoofdzakelijk zwart én uiterst getalenteerd. Maar dat het zaakje geleid werd door gangsters, bleef altijd overduidelijk. Toen Duke Ellington in 1927 met één van zijn shows ging openen in « The Cotton Club » bleek dat hij contractueel nog verbonden was met een club in Philadelphia. De « Cotton Club »-directie stuurde een paar zwaarbewapende mannetjes naar Philadelphia die vrij snel het management van de zaak in Philadelphia konden « overtuigen » dat het gezonder was voor iedereen om het contract te vernietigen. De « soiree » met Ellington ging vervolgens zonder verdere problemen door in Harlem…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.