Het Reflexe–label van EMI Classics bestaat sinds enkele jaren niet meer, maar dat wil niet zeggen dat men de opnames voor dat label een stille dood laat sterven in duistere archiefdozen. Het ensemble « Hausmusik London » met de naar ons oordeel nog steeds onvolprezen violiste Monica Huggett speelt het Strijkkwintet nr.1 op.18 en het Octet op.20 van Felix Mendelssohn. De opname dateert van ’90, maar werd nu heruitgegeven. Een uitvoering van de zuiverste soort. Huggett en haar companen bieden een Mendelssohn van zuiver lijnwerk. Ontdaan van vals sentiment. Het Octet was toentertijd trouwens een puur experiment. Het blijft tot op vandaag een van de betere in zijn soort.

Referenties
Stéphane Godefroid, Mendelssohn, Het Laatste Nieuws 16 september 1995.
Hausmusik London, « Mendelssohn », Virgin Veritas 5 45168 2.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s