Het is vandaag 55 jaar geleden dat cellist Arne Deforce werd geboren in Oostende (foto Canvas/Cobra.be).

Hij begon merkwaardig genoeg met… gitaar te studeren aan het conservatorium te Brussel. De cello-studies kwamen dan ook pas achteraf in Gent bij André Messens, Marcel Lequeux en France Springuel. Daarna studeerde hij experimentele compositie en improvisatie bij Godfried-Willem Raes. Het hoefde dan ook geen verwondering te wekken dat Arne op 3 februari 1994 in de Logos Tetraeder te gast was. Hij bracht daar werk van Britten, Penderecki, Berio, Huber, Lutoslawski, Halffter en Jonathan Harvey, wiens “Inquest of Love” in die tijd in de Muntschouwburg was te horen. Verder bracht hij ook een aantal improvisaties. Het was alleszins eens een afwisseling voor iemand die vooral als leraar werkt, maar ook freelance cellist is bij de Vlaamse opera. Hij is trouwens gehuwd met Ann Vancoillie, violiste bij dat orkest.

Referentie
DSRG, Lunchconcert met lezing, Het Laatste Nieuws, 22 februari 1994

Een gedachte over “May Deforce be with you!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.