Pas op 8 november 1957, anderhalve maand na de release van de single “Jailhouse rock”, zou de gelijknamige film van Richard Thorpe volgen, nadat hij op 17 oktober al eens in avant-première in Memphis was vertoond.

Deze film wordt algemeen beschouwd als een van Elvis’ beste. Tijdens de beroemde dansscène speelde The King echter een tandkroon kwijt, die in zijn long terechtkwam. Een chirurg verwijderde de kroon via zijn keel, waardoor hij (Elvis, niet de chirurg) een paar dagen hees klonk. Dat gaf echter niet want Vince Everett, zijn personage in de film, sukkelt ook met stemproblemen. Veel erger was dan ook dat Judy Tyler, Elvis’ tegenspeelster, een paar weken na de opnames omkwam in een auto-ongeluk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.